maanantai 19. kesäkuuta 2017

Helka & Otso, astutus onnistui 22.5.2017

Otso & Helka pitkän rupeaman jälkeen

Helkan astutus ei onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta ihanan Kodan kanssa. Maanantaina illalla Helka lähti Vantaalle komean Otson (Kummakuun Barreiras) luokse, joka kokemuksen vakaalla otteella astui Helkan hänen kasvattajansa pihalla.

Helka ja Otso nalkissa.





Otso koiranetissä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI16953/12&R=189

Ensitapaaminen oli heti täynnä rakkautta molemmin puolin. Helka tarjoili itseään jo taluttimessa ollessaan, ja hetken metsäleikin jälkeen pariskunta siirtyi Helkan kasvattaja Tiina Ahosen aidatulle pihalle, jossa astuminen tapahtui kymmenen minuutin sisään, ja nalkissa olivat noin 25 minuuttia.

Huhpuh, olipa hommaa neiti Helkassa, sanoi Otso =)


Otso on varma, vakaa, hyvin avoin sosiaalisesti, kiinnostunut ihmisestä, fyysisesti hyvin kosketuksesta pitävä, katsetta kohti ystävällisesti kävelevä, kohtelias ja rauhallinen uros. Otso ei reagoinut hihkaisuihin, kiljahduksiin, nopeisiin liikkeisiin, taputuksiin ja halauksenkin otti hyvin ystävällisesti vastaan allekirjoittaneen tavatessaan. Otso on aivan ihana herra. Otso asuu omistajansa kanssa Vantaalla kerrostalossa. Otsolla on ollut haasteita urosten ohittamisessa talutinlenkeillä, mutta on asunut isänsä kanssa samassa laumassa koko ikänsä ongelmitta.



Otsolla on kohtalainen riistavietti, ja Otso lähtee näköhavainnon perään.

Otso on raskasrakenteisempi kuin Helka, sopusuhtainen, urosleimainen ja hyväkulmauksinen koira jolla ei ole ääni- eikä alusta-arkuuksia. Otsolla on tiivis ja karkeahko turkki, joka ei kuitenkaan ole pörröinen eikä pitkä mutta rodunomainen. Otso näyttää saman väriseltä kuin Helka mutta on itse asiassa riista parkki Helkan ollessa parkki merkein. Otso on harrastanut mielellään ruokapalkalla rallytokoa sekä on hyvin nenäkeskeinen ja tarkka-hajuaistinen kuten Helka. Otsolla on paimennuksessa vahva taipumus koota ja pitää kasassa lauma. Otso lenkkeilee ja vaeltaa omistajansa kanssa paljon luonnossa, tekee mielellään yhteistyötä mutta ei välttämättä tarvitse koko ajan aktivointia vaan sopeutuu myös hiljaisiin jaksoihin j rauhoittuu kotona.

Odotan pentueesta avoimia, ihmiselle sosiaalisia, yhteistyökykyisiä, hyvähermoisia, PSLK:n tyypillisiä piirteitä omaavia koiria. Pennuilla on odotusarvoja sekä oikein hyvinä ja varmoina terapaian avustajakoirina, joko saalispalkkaisina (Helka) tai ruokapalkkaisina (Otso) mielellään yhteistyötä omistajan kanssa tekevinä harrastuskoirina, tai perheessä aktiivisen lapsiperheen arjessa mukana olevina, lapsirakkaina perheenjäseninä.

Helka ultrattiin ajoissa tiineeksi jo 12.6, koska emännän ollessa Mikkelissä kolme päivää tuli isännälle hätä ruokahaluttomuuden ja passiivisuuden takia. Koska olen aina mielummin varma kuin oletan jotain koirieni kanssa, varasin Petvetistä eläinlääkärin joka varmisti kaiken olevan oikein hyvin, ja masussa pyörivän kasa pentusen alkuja. Toinen ultra jossa näkyy tarkemmin määrä, annan ottaa vasta 10.7.

Helkan laskettu synnytysaika on siis 21.-23.7. Pennut polveutumistestataan perimän varmistamiseksi noin 4-viikkoisina. Pennut luovutetaan 7-9vko iässä pentutestauksen perusteella niille sopiviin koteihin. Pennut testaa Kaisa Hilska.

Pentueesta lisätietoja saa sähköpostitse sofia@sofiasaari.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti